Inmatriculari auto bucuresti

Inmatriculari auto

Incepand cu 1 februarie 2017 taxa de mediu a fost scoasa  iar din acest motiv,  cheltuielile necesare inmatricularii unui vehicul au scazut.

Cu toate ca aceasta taxa a fost scoasa, toata procedura de inmatriculare a ramas una destul de greoaie, iar proprietarii de autovehicule sunt nevoiti sa stea la coada ore in sir la D.R.P.C.I.V . Dupa eliminarea taxei de mediu toti cei care circulau cu autoturisme pe numele fostului proprietar, cu placute rosii sau cu numere de Bulgaria au decis sa intre in legalitate si au luat cu asalt D.R.P.C.I.V .

Taxa de inmatriculare permanenta  a fost eliminata si pentru proprietarii de autovehicule cu masa  de pana la 3.5t si nici taxa de autorizare provizorie a circulatiei autoveculelor neinmatriculate nu mai este in vigoare.

Inmatriculari auto Bucuresti

Chiar daca aceste taxe au fost eliminate, inmatricularea auto ramane un proces dificil si greoi datorita birocratiei. Pentru a  inmatricula un autovehicul aveti nevoie cu siguranta de cateva zile libere si multa rabdare.

In cazul in care nu aveti suficient timp pentru acest proces, va punem la dispozitie serviciile noastre de inmatriculari auto. Noi ne ocupam de tot acest process dificil si va livram acasa sau la birou toate documentele si placutele.

Acte necesare pentru inmatricularea unei masini noi, achizitionata din Romania:

In primul rand aveti nevoie de actele de achizitie ale masinii, pentru a putea demara procedura de inmatriculare.  Firma de la care masina este achizitiona este cea care trebuie sa elibereze cartea de identitate a autovehiculului.

Inmatriculari auto Ilfov

Documente inmatriculari auto noi:

 • Cerere de inmatriculare;
 • De la circa financiara de care apartine proprietarul fisa de inmatriculare;
 • Cartea de identitate in original si copie;
 • I al solicitantului;
 • Copie dupa asigurarea RCA valabila;
 • Chitanta care dovedeste plata certificatului de inmatriculare (37 lei);
 • Dovada platii pentru placutele de inmatriculare;
 • In cazul in care actele sunt depuse de altcineva este nevoie de o procura notariala.

Pentru persoanele juridice mai sunt necesare documentele care atesta dobandirea personalitatii juridice, sediul si denumirea precum si imputernicirea reprezentantului legal.

Acte necesare pentru inmaticularea unei masini noi, achizitionata din U.E

Pentru a putea inmatricula o masina importanta din UE procedura este una asemanatoare cu cea de inmatriculare a unei masini noi achizitionate din Romania.

In cazul in care persoana care solitita inmatricularea autovehiculului din UE nu este inregistrata in scopuri de TVA, acesta trebuie sa mai depuna pe langa toate aceste documente si acest act:

“Certificatul privind atestarea platii taxei pe valoare adaugata in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport” . Acest formular se obtine de la sediul ANAF.

Orice autovehicul care intra pentru prima data in circulatie trebuie omologat si eliberata cartea de identitate a acestuia.

Acte necesare pentru inmatricularea unui autovechicul din afara UE.

 • Fisa de inmatriculare de la Directia de Taxe si Impozite Locale de care apartine proprietarul;
 • Actele de identitate ale autovehiculului;
 • CI al solicitantului;
 • Copie dupa RCA;
 • Dovada efectuarii formalitatilor vamale de import (original plus o copie simpla);
 • Chitanta care dovedeste plata certificatului de inmatriculare;
 • Dovada platii pentru placutele de inmatriculare;
 • In cazul in care actele nu sunt depuse de catre titular este nevoie si de o procura notariala.

Inmatriculari auto

Pentru persoanele juridice mai sunt necesare documentele care atesta dobandirea personalitatii juridice, sediul si denumirea precum si imputernicirea reprezentantului legal.

Proprietarii care doresc sa inmatriculeze un autovehicul cumparat din afara UE au la dispozitie doua modalitati.

 • prin procedura de import;
 • prin procedura de restabilire a domiciliului.

Acesta procedura de restabilirea a domiciliului este valabila doar in cazul persoanelor care locuiesc cu toate formele legale de cel putin un an in statul din afara Uniunii Europene si au dobandit autovehicului de cel putin sase luni. In acest caz, aceste persoane sunt scutite plata taxelor vamale.

Inmatriculari auto

Va prezentam pasii pe care trebuie sa-I urmati pentru inmatriculare

 • Se depune o cerere la “Serviciul Comunitar de Evidenta a Populatiei” la care este arondat pentru a-si stabili domiciliul in Romania;
 • Se obtine cartea de identitate sau un pasaport cu noile date de domiciliu;
 • Se obtine o adeverinta care atesta perioada in care proprietarul masinii a avut domiciliul in strainatate. Documentul acesta se obtine la “Directia Pasapoarte”  si se depune la “Autoritatea Nationala a Vamilor”
 • Un angajament scris de catre proprietar ca isi va restabili domiciliul in Romania in decurs de sase luni, in cazul in care autovehiculul ajunge in Romania inaintea lui, precum si plata garantiei vamale reprezentant cheltuielile cu taxele vamale, care pot fi recuperate ulterior;
 • Garantia ca autovehiculul nu va fi folosit in scop comercial.

Cea de-a doua procedura de inmatriculare este cea de import care se adreseaza cetatenilor romani care au mai putin de un an in statul din afara Uniunii Europene  si care si-au achizitionat un autovehicul in ultimele sase luni. Acesti proprietari vor plati taxe vamale si TVA pentru inmatricularea autovehiculului in Romania, insa pot scapa de plata taxelor vamale, daca prezinta un certificat care atesta provenienta din Uniunea Europeana a autovehiculului.

TOP AUTO INMATRICULARI

Aceasta este un concept nou, rezultatul unei viziuni tinere ,inovatoare , a unei echipe a carei activitate are ca fundament profesionalismul (  integritatea , seriozitatea , flexibilitatea , responsabilitatea si promptitudinea ).

Dorim sa ne recomandam ca fiind o societate comerciala dedicata clientilor , completa si complexa formata din profesionisti cu experienta in domeniu , astfel ca indiferent de serviciile solicitate , dosarele sunt abordate eficent  si metodic de catre specialistii societatii noastre , acestia urmarind minutios fiecare etapa .

Avand o abordare pragmatica a carei oglindire se regaseste in modalitatea unica (personalizata ) de solutionare a problemelor prezentate de d-vstra.

Societatea noastra va ofera servicul de inmatriculari auto la cele mai mici preturi

 

 

0